recept: Prézlis nudli, Kifőzde
Prézlis nudli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg krumpli,
1 tojás,
15 dkg rétesliszt,
15 dkg zsemlemorzsa,
6 dkg zsír, 1 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só


A jól megmosott krumplit - lehetőleg olyat, ami főzésnél szétesik - gyengén sózott vízben puhára főzünk, forrón meghámozzuk és azonnal áttörjük.
Ha kézmelegre hűlt, összegyúrjuk a liszttel, diónyi zsírral, a tojással, csipetnyi sóval.
Meglisztezett deszkán egy centi vastagságúra nyújtjuk, és lisztbe mártott késsel kb. 1x5 cm-es csíkokra vágjuk. Tenyérrel, lisztes deszkán kissé hegyes végű nudlikat sodrunk a csíkokból.
A zsemlemorzsát a zsíron közepes barnára pirítjuk, és kevés vajat morzsolunk rá.
A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. A megfőtt nudlikat szűrőkanállal kiszedjük és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Porcukorral vagy fahéjas porcukorral bőven meghintve tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám és Gundel Károly receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.04. Utoljára frissítve: 2008.09.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:20:08 - 1.9)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez