Hozzávalók: |
Elkészítés: |
0,5 kg krumpli, 1 tojás, 15 dkg rétesliszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg zsír, 1 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só |
A jól megmosott krumplit - lehetőleg olyat, ami főzésnél szétesik - gyengén sózott vízben puhára főzünk, forrón meghámozzuk és azonnal áttörjük. Ha kézmelegre hűlt, összegyúrjuk a liszttel, diónyi zsírral, a tojással, csipetnyi sóval. Meglisztezett deszkán egy centi vastagságúra nyújtjuk, és lisztbe mártott késsel kb. 1x5 cm-es csíkokra vágjuk. Tenyérrel, lisztes deszkán kissé hegyes végű nudlikat sodrunk a csíkokból. A zsemlemorzsát a zsíron közepes barnára pirítjuk, és kevés vajat morzsolunk rá. A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. A megfőtt nudlikat szűrőkanállal kiszedjük és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral bőven meghintve tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |